Groene revolutie
in energie
opslag

GROENE REVOLUTIE

IN ENERGIE
OPSLAG

Energy Hills

In een wereld die steeds afhankelijker wordt van duurzame energiebronnen is het vinden van innovatieve oplossingen voor de opslag van duurzame energie cruciaal. Een van de meest creatieve ontwikkelingen op dit gebied is het concept van ‘Energy Hills’, een revolutionair idee van EcoSourcen.

Energy Hills vertegenwoordigen een nieuwe vorm van energie-infrastructuur die gebruik maakt van een unieke combinatie van bouwmaterialen en pompaccumulatie van waterkrachtenergie. EcoSourcen gelooft sterk in deze technologie en heeft de exclusieve licentie om deze heuvels te bouwen.

  • Batterijopslag: Energy Hills slaan overtollige energie op voor later gebruik.
  • Laadstations: Energy Hills zijn groene laadstations voor accu-boten.

  • Elektrolyse: Elektrolyse splitst water in waterstof en zuurstof voor schone brandstof.

Een strategisch gelegen locatie

Energy Hills zijn strategisch gelegen in de buurt van grote netwerkverbindingen en waterlopen, waardoor ze een constante energievoorziening garanderen en ideaal zijn voor verschillende energietoepassingen.
Door de veelzijdigheid van het Energy Hills concept worden samenwerkingen in verschillende sectoren, waaronder de scheepvaart en de opkomende waterstofeconomie, zeer interessant.

Een samenwerking voor de toekomst

Innovaties zoals Energy Hills laten zien dat er nog steeds ruimte is voor baanbrekende ideeën in de wereld van duurzame energie. Door slim gebruik te maken van technologie en natuurlijke bronnen kunnen we de weg vrijmaken voor een schonere en groenere toekomst. Bij EcoSourcen geloven we in de veelbelovende toekomst van energieopslag en kijken we uit naar de verdere ontwikkeling van dit unieke concept.

Duurzaamheid als kern

Een van de meest opmerkelijke aspecten van Energy Hills is hun integratie in de natuur. Bij EcoSourcen geven we prioriteit aan het harmonieus opgaan van deze heuvels in de omgeving, waardoor ze niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk worden.
De mogelijkheden zijn eindeloos en met Energy Hills kunnen we samen werken aan een duurzame toekomst.

De voordelen

  • Uniek concept met bouwmaterialen (cfr. opslag op waterbasis)

  • Levensduur > 100 jaar 

  • Meest kosteneffectieve opslagvorm voor natuurlijke hoogteverschillen
  • Esthetische integratie in (natuurlijke) omgevingen
  • Verschillende mogelijke locaties (opwekking en opslag), bijvoorbeeld oude mijnterreinen

Informeer naar ES Hills